Yachtskipper 3 uddannelsen

Yachtskipper af 3. grad - oftest kaldet Y3 - er en videregående teoretisk uddannelse for fritidssejlere. Skal du føre et skib på over 15 meter er Y3 et “must”. Men Y3 er særdeles anvendelig for alle, der interesserer sig for at sejle mere end en tur ud og ind af havnen søndag eftermiddag.

Følgende emner indgår i Y3 uddannelsen:

• Navigation
  • Søvejsregler
  • Sømandsskab og søsikkerhed
  • Meteorologi
  • Søret
  • Vagttjeneste
  • Sejladsplanlægning

Målet er, at alle deltagere skal føle sig parate til at tage del i Søfartsstyrelsens eksamen i foråret 2017, sandsynligvis i midten af april.

Undervisningen gennemføres som en kombination af klasseundervisning, øvelser, hjemmeopgaver og fælles diskussioner.

Per Henning, Claus Svarer og Poul Olsen står for undervisningen, som finder sted i Sejlerskolens teorilokale Oasen på 1. sal. Undervisningen foregår om torsdagen i tidsrummet 19-22.

Inden hver sæsonstart holder vi intromøde og fortæller om kurset. Intromødet annonceres her på siden og i klubbladet.

Intromødet er afholdt søndag den 2. oktober 2016 kl 13:00 i Oasen på 1. sal i klubhuset,
(næste års intromøde er ikke fastlagt).

Deltagergebyr (2016) er 975 kr for medlemmer af Nivå Bådelaug eller Sletten Bådklub - samt andre medlemmer af Dansk Sejlunion, såfremt der er plads på holdet. Der må påregnes udgifter til indkøb af bøger på ca. 2.500 kr. samt et mindre beløb til et kursus i søsikkerhed. Eksamen koster 875 kr. til Søfartsstyrelsen.
Hvis du vil høre nærmere, så mail eller ring til Per.

Du kan også læse mere på:
Per Henning
Olaf Poulsens Alle 4a,