Nivå Bådelaugs historie

Nivå Bådelaug startede i 1967 som en forening for de sejlglade folk, som lå for svaj i mindre kølbåde og joller i Nivå bugten, ved tangen ud for Nivågård Teglværk. I første omgang var det højeste ønske en bro, siden blev det en rigtig havn.  Dels fordi det var bøvlet, at bugten så tit sandede til, dels fordi fredningsplaner efterhånden lagde hindringer i vejen for aktiviteterne i bugten.Men det tog sin tid, før lokalplanen for en havn i lergraven mod nord blev klar – så de utålmodige medlemmer listede sig selv ind i lergraven og byggede det første ”havneanlæg” i form af en bro i Bededagsferien 1979. Først i 1986 stod den første kommunale havn klar til Nivås mange medlemmer, der nu var aktive ikke alene med tursejlads, men også med kapsejlads, ungdomsarbejde og sejlerskole for voksne. I 1990 kom handicapsejlads desuden til.

 
 
 
”Vi kan, vi vil, vi gør det…” blev klubbens motto, og det har præget Bådelauget lige siden. Det er også det, som kendetegner klubbens surfafdeling, der startede med 20 surfere i 1995, men i dag er over 20 gange så stor – Danmarks suverænt største og mest aktive surfklub, men stadigvæk en del af Nivå Bådelaug.
 
 
Ved 40 års jubilæet udgav Bådelauget en diger jubilæumsbog. Den kan købes for kun  50 kr. ved henvendelse i sekretariatet.
 
 
 
Denne side er drevet af Klubmodul.dk