Om Nivå Bådelaug
Nivå Bådelaug har snart en lang historie bag sig: Til næste år er det 50 år siden, klubben så dagens lys som samlingspunkt for en lille gruppe initiativrige sejlere, der i starten lå for svaj i Nivå bugten. Siden lykkedes dem at trænge ind i lergraven nord for bugten og bygge det første havneanlæg – det, som siden skulle udvikle sig til Nivå lystbådehavn og strandpark, som vi kender det i dag.

Som det kan læses i jubilæumsbogen fra 40-års jubilæet i 2007, har klubben siden gennemgået en rivende udvikling, ikke mindst drevet af ildsjæle i medlemsskaren. Det er i dag en af sundets store klubber med over 600 medlemmer, som ikke blot tilbyder sejlads for unge og gamle i joller og kølbåde, for handikappede, hyggesejlere og stræbersejlere – men også for windsurfere. Ja, faktisk danner Nivå Bådelaug i dag rammen om Danmarks største og mest vindende windsurfklub gennem de senere år.

Klubben har til huse i klubhusene midt på havnen, som medlemmerne i øvrigt også har været med til at bygge. Oven på og i de røde huse lige ved siden af Restaurant Lagunen er lokaler til medlemsmøder og undervisning, til juniorsejlere og til surfere i alle aldersklasser.
Nivå Bådelaug er en breddeklub, som tilstræber at tiltrække sejl- og surfglade fra de er helt små, lære dem at færdes på vand fra optimistjolle til stor kølbåd, invitere de fartglade til at kappes i sejlbåd eller på surfbræt - men også arrangere hyggelige ture på Sundet for familier, seniorer og mere forsigtige.

På Sundkysten hedder det sig, at Nivå Havn og Bådelaug er et hyggeligt sted at komme – både fordi Havnen er indrettet, som den er, nær skov og strand, med eminent udsigt til Hven og dejlige faciliteter for besøgende og gæstesejlere, gode restauranter i Lagunen og på Trekosten, en herlig børnevenlig badestrand, mulighed for at låne cykel af havnefogeden til ture i land, til Nivågård Malerisamling, Louisiana museet, Rungstedlund eller Årstiderne på Krogerup Avlsgård.
Denne side er drevet af Klubmodul.dk